dinsdag 29 april 2014

Ik wil fietsenHet voorstel van Koen Kennis op ATV voorbije zondag om de fietsen te weren van de Turnhoutsebaan krijgt niet erg veel bijstand.  Niet alleen de oppositiepartijen zijn ronduit tegen. Maar ook de handelaars en de buurtcomités en de scholen vinden het een fout voorstel. Maandag in het programma ‘de ochtend’ op radio 1 zwakte Kennis zijn standpunt af: “Het was desinformatie van Groen.” Flauwe vent, die Kennis. En de rest van zijn betoog over “dogma’s van geen auto’s in de stad en het wegpesten van automobilisten uit de stad” was geleuter van hier tot ginderachter.

Morgenmiddag heeft er om 12.30 u op de Turnhoutsebaan, ter hoogte van de Roma, een korte actie van fietsers plaats. Als protest tegen de mobiliteitsplannen van schepen Koen Kennis in het algemeen en zijn idee om de fiets van de Turnhoutsebaan te weren ten voordele van de auto. Als dagelijkse fietser op de Turnhoutsebaan zal ik er zijn. Want ik wil een ernstig mobiliteitsbeleid.

Illustratie: ? (Hing aan een uitnodiging voor de actie morgen.)

Titel = lied

2 opmerkingen:

Hans H zei

Reactie per mail:
Beste Hans,

Volledig akkoord met 'ik wil fietsen' maar let wel die parallel fietsroute

is oorspronkelijk een idee van ons vorig district bestuur. (groen -spa)

die fietsweg zou van de Statielei , Lucasstraat, Marcustraat, Kattenberg, Laar, Lammekensstraat nar de Kerkstraat lopen.

(zie bestuursakkoord vorig bestuur)

HET PROBLEEM is die verschrikkelijk gevaarlijke Turnhoutsebaan waar ons bestuur niks wil of kan doen.

De dodelijke Turnhoutsebaan is geen links-rechts verhaal maar een dringende zaak voor alle Borgerhoutenaren.


Bezorgde buurtbewoner

Janvde zei

Illustratie is gemaakt door een vriend van mij, Matthieu Marin.