vrijdag 11 april 2014

Proper park XXLDe mensen die in de schaduw van de peperbus wonen kunnen zich sinds kort voorstellen wat een proper park is. Dat is een plek waar mensen “met hun leeg blikje tot aan de vuilnisbak lopen of die papiertjes in hun zakken steken, in plaats van ze op de grond te gooien.  En die het afval van hun picknick mee naar huis nemen. Want ze namen het toch ook mee naar het park.” Dank zij de actie “Proper park” kan je deze dagen in het Krugerpark als het ware van de grond eten.

Helaas, in het Te Boelaarpark is het huilen met de pet op. Als de zon van de partij is, zitten de grasperken vol met picknickende en spelende families en groepen. Leuk, zeker als je thuis geen tuin hebt. De kinderen kunnen dan nog eens lekker ravotten. En de oudjes kunnen hun knoken warmen. Maar als ’s avonds iedereen huiswaarts keert, ligt het park vaak bezaaid met afval. Sommige mensen laten simpelweg hun vuilnis staan daar waar ze zaten. Nochtans staan er voldoende vuilnisbakjes rondom.

Vandaar deze roep naar een actie Proper XXL. En nu ik toch aan het klagen ben over achtergelaten vuilnis. Ook de hondenpoep is weer in opmars. Dat is nu voor mij eens een geldige reden om hardleerse mensen een GAS-boete te geven. Sluikstort, hondenpoep en ook voor rochelen op de straat.

Geen opmerkingen: