donderdag 9 oktober 2014

Sap voor sap


De wereldwinkels doen mee aan de Week van de Fair Trade. Meer zelfs, de winkels sluiten deze week af met een echt genereus aanbod. Op zaterdag 11 oktober zetten ze van 10 tot 16 u de deuren wijd open. Mensen zijn welkom om kennis te maken met de producten en kunnen zelfs proeven. Bovendien krijgt iedereen die een lege fruitsapverpakking van om het even welk merk meebrengt een fles Oxfam Fair Trade fruitsap in ruil.

De wereldwinkeliers doen dit niet zomaar. Ze willen met hun actie tonen dat ze voor een eerlijk handelssysteem staan. Wist je dat bijna al het sinaasappelsap in de Belgische winkels afkomstig is vanuit Brazilië? Zowat de hele appelsiensapproductie daar is in handen van slechts drie verwerkende bedrijven. Zij bepalen de prijs die de fruittelers krijgen en die is schandelijk laag. Oxfam wereldwinkels voert vanuit Brazilië appelsiensapconcentraat in van twee coöperaties die samen 155 boeren verenigen en betaalt daarvoor een billijke prijs.

En er is nog een leuke verrassing: In de wereldwinkel van Deurne die in Borgerhout ligt, treedt om 11 u de groep Dos Hermanos op en om 14 u is er tango initiatie van La Luna. Meedansen mag.

Oxfam wereldwinkel Deurne, Vosstraat 7 Borgerhout

Oxfam wereldwinkel Borgerhout, Turnhoutsebaan 94 Borgerhout

Geen opmerkingen: