vrijdag 20 februari 2015

Tramstad


Op 25 maart wordt gestart met de 40ste verjaardag van de Antwerpse premetro. Je zou kunnen zeggen dat De Lijn die mijlpaal met het schaamrood op de kaken stilletjes aan zich voorbij zou kunnen laten gaan (wegens nog altijd niet afgewerkt), maar nee: het wordt feest. Tijdens de tweede week van de paasvakantie kunt u een bezoek brengen aan de metrokoker ‘Reuzenpijp’. Als klap op de vuurpijl vindt er op 18 april een groot volksfeest plaats op, rond en onder de Turnhoutsebaan.

25 MAART: 40 JAAR PREMETRO

Op 25 maart is het dag op dag veertig jaar geleden dat de tram voor het eerst ondergronds reed in Antwerpen. Deze verjaardag laat De Lijn zoals gezegd niet onopgemerkt voorbijgaan. Wie die ochtend de metro neemt, zal aangenaam verrast worden. Hiermee wil De Lijn haar reizigers bedanken.
In de paasvakantie zal dit stukje geschiedenis opnieuw in de kijker staan als één van de onderdelen van de tunnelwandelingen.

11-16 APRIL: TUNNELWANDELINGEN

Tussen 11 en 16 april kan u een bezoek brengen aan de metrokoker ‘Reuzenpijp’ onder de Turnhoutsebaan. Daarna is dit niet meer mogelijk omdat deze vanaf 18 april in gebruik wordt genomen door tram 8. Deze nieuwe lijn verbindt het Astridplein met de park-and-ride zone in Wommelgem.

18 APRIL: VOLKSFEEST

Op 18 april is de opening van de premetrokoker ‘Reuzenpijp’ met een gratis volksfeest. De Turnhoutsebaan wordt omgetoverd tot een boulevard met kraampjes, optredens en animatie. Ook het jaarlijkse festival Borgerrio gaat die dag door. En natuurlijk krijgt de tram een speciale plaats op dit feest.
Meer info vanaf 1 maart, via tramstad.be
foto: campagnebeeld De Lijn

1 opmerking:

Erwin zei

Mijn ticket is besteld.