vrijdag 24 juli 2015

Bomen worden ‘ecologisch’ gesnoeidTwee grote bomen in het Te Boelaerpark werden gesnoeid. Zij werden verwend met een ecologische knipbeurt. 

Midden op het grote grasveld aan de kant van de Gitschotellei waar zomers volop gesport en gepicknickt wordt, staan een monumentale beuk en Amerikaanse eik. Beide bomen hebben de kaap van de 100 jaar ruim overschreden en hebben al enkele takken verloren. In april knakte tijdens een stormwind bij de beuk nog een tak af die de omvang had van een boompje. De bomen kregen nu een snoeibeurt door de firma Arbomotiv. Een van de boomwerkers legde uit wat ze zouden doen: “We geven de bomen een ecologisch snoeibeurt. We korten enkele takken in om de belasting weg te nemen. Maar we snijden niet alle dood hout weg. Want dit hout is belangrijk voor insecten en vogels.” Doordat een hek staat rondom de bomen is er geen gevaar voor parkbezoekers.

De combinatie van beuk en Amerikaanse eik was in de 18de eeuw een modegril die je in het voormalige privé domein Te Boelaer nog meerder keren tegen komt.

(Gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: