donderdag 29 oktober 2015

Herstellingswerken


Een jaar of 5 geleden had Erwin op deze blog een reeksje over de eeuwig durende werken aan de Turnhoutsebaan (voorbeeld). Aan de Turnhoutsebaan wordt inderdaad eeuwig gewerkt, zo lijkt het wel.

Vandaag in de GvA: Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vanaf maandag 2 november twee weken lang herstellingswerken uit op de Turnhoutsebaan in Borgerhout. Dat zal voor de nodige verkeershinder zorgen.

Tussen huisnummer 337 en de Bothastraat zijn de klinkers van het wegdek doorheen de jaren verzakt met oneffenheden en putten tot gevolg. AWV zal de schade herstellen door de fundering en de klinkers te vernieuwen.
De herstellingswerken moeten het rijcomfort en de veiligheid van de weggebruikers verbeteren en ook de trillingshinder voor omwonenden verminderen en de vorming van plassen in het wegdek bij regenweer voorkomen.

Ter hoogte van de werfzone moet het verkeer richting stadscentrum tijdens de werken tijdelijk over de tram- en busbaan in het midden van de weg rijden. Dat kan plaatselijk enige hinder veroorzaken.
Voor het openbaar vervoer verandert er niets tijdens de werken. De tram- en buslijnen die gebruik maken van de Turnhoutsebaan kunnen tijdens de werken hun normale traject voortzetten.

Geen opmerkingen: