dinsdag 10 november 2015

Cruysweg/LijdensleiIn Borgerhout worden er regelmatig fietsers het slachtoffer van verkeersongevallen, maar soms is het ook gewoon blik tegen blik. En omdat er hier ook nog trams rondrijden doen die mee (weet u nog toen in 2009 tram 24 bijna de kinderkribbe inreed?).

Het onderschrift bij deze foto luidt: "Lijn 11, PCC 2111 op de Cruyslei Antwerpen/ Borgerhout". De PCC 2111 heeft hier duidelijk een incident met een personenwagen. De schuldvraag is moeilijk te beantwoorden aan de hand van deze foto, hoewel: trams hebben altijd gelijk.

De vraag die dan nog rest is waar deze foto precies genomen is. Op de hoek met de Wolfjagerslei? Meer info altijd welkom.

foto: via

3 opmerkingen:

wilfried zei

Het is de hoek Cruyslei - Boekenberglei. Waar nu het paramedisch centrum Boekenberg is.

wilfried zei

Polle Debrouwere, buurtreporter van buurkrant ’t Vliegerke, zendt volgende aanvulling:

“Het gebeurde op een herfstdag einde november 1984, op zo'n kleine 200 m van de woonst van de buurtreporter van 't Vliegerke. De buurtreporter woonde toen nog op de Boekenberglei 168.

Toen ik op de blog de foto zag van de ontspoorde tram ging er bij mij een belleke rinkelen. Deze foto kwam me bekend voor en ik dook een tijdje in mijn stoffige archieven van de buurtkrant en weet je wat ik vond?? Juist ja, dezelfde foto. Deze werd in het nummer 63 van ‘t Vliegerke, het decembernummer van 1984, gepubliceerd.”

Bij het bericht was een kopie van het bewuste artikeltje toegevoegd.

wilfried zei

Carl Asaert, hoofdredacteur van ' Vliegerke, zendt op zijn beurt ook nog een aanvulling:

"Ik heb een tijd gewoond op de vierde verdieping boven drogisterij De Linde (nu Indisch restaurant).

Je hebt daar een fantastisch zicht op het kruispunt Cruyslei-Gitscholtellei.
Daar heb ik dan ook eens gezien dat een tram die de Cruyslei inreed gewoon ontspoorde omdat er van de andere kant een vrachtwagen geen voorrang gaf. Het terug op de rails zetten enz. heeft bijna een hele dag geduurd. Het juiste jaar weet ik niet meer, maar het moet 1973 of 1974 geweest zijn. Foto's heb ik er niet van, want dat moest toen nog via een rolletje in een camera enz. Mocht het nu gebeuren, dan zouden er allicht 250 foto's genomen zijn."