zaterdag 5 december 2015

Provincie Antwerpen weet van toeten én blazen
In onze digitale brievenbus tuimelde volgend persbericht van de provincie:
1262 muzikanten gaven tijdens vijf weekends in oktober en november het beste van zichzelf tijdens het 67ste Provinciale Orkesttornooi. (…).29 orkesten - van harmonies, fanfares en brassbands tot een big band, een accordeonensemble, een gitaarorkest, een percussie-ensemble, ja zelfs doedelzakbands - toonden op vijf zondagen in oktober en november hun muzikale kunnen op drie locaties verspreid over de hele provincie Antwerpen. Supporters en muziekliefhebbers waren van harte welkom om mee te genieten.

In de provincie Antwerpen kom je niet enkel harmonies, fanfares en brassbands tegen, maar schitterden op het podium bijvoorbeeld ook een accordeonensemble uit Wilrijk, Brass Bands uit Burcht, Heist-op-de-Berg, Hoboken en Retie, een Big Band uit Arendonk, Doedelzakspelers uit Borgerhout en Wijnegem, een Drum & percussieband uit Retie en een gitaarorkest uit Morstel… 

Kijk eens aan, doedelzakspelers uit Borgerhout. Volgens de toegevoegde informatie gaat het om de 'Belgian Blend Pipe Band uit Borgerhout'. De pijpers hebben een eigen webstek en smoelenboekbladzijde, maar daar staat niet zo gek veel informatie op. Wie meer weet mag steeds reageren.

Foto: Frederik Sadones. Copyright: provincie Antwerpen.

Geen opmerkingen: