donderdag 7 januari 2016

Laden & lossen


Gisteren stond de Kroonstraat nog eens in de Gazet, in feite ging over een vervolg van de discussie waarmee de straat me enige regelmaat in het nieuws komt. Helemaal na het ongeluk van een klein jaar geleden toen er een fietsende kleuter werd doodgereden.

Want in de Kroonstraat is een woonstraat én een doorgaansstraat tussen twee verkeersassen: de Turnhoutsebaan en de Plantin en Moretuslei. Er zijn dus veel verplaatsingen, zowel per fiets als per auto. Én: er wordt ook handel gedreven. Dus wordt er van alles geladen en gelost. En daar gaat het nu dus om.

Een bouwmaterialenfirma heeft uitbreidingsplannen en daarom willen ze een laad- en loszone inrichten. Dat is niet naar de zin van de bewoners ("Dit wordt een ramp voor fietsers en voetgangers").

Amper twee maanden geleden werden er snelheid remmende maatregelen aangekondigd, maar dat lijkt me weinig zin te hebben als er tegelijkertijd een soort industriezone gecreëerd wordt.

Voorspelling: het volgende artikel over de Kroonstraat in de Gazet zal over de al dan niet toekennen van vergunningen zijn.

Geen opmerkingen: