dinsdag 5 januari 2016

Paviljoentje mikpunt van vandalisme


Het Cogelspaviljoen in het Te Boelaerpark werd weer eens het mikpunt van vandalisme. Nu werd de hele voordeur met beschermpanelen en al omver geduwd. 

Sinds het Cogelspaviljoen in 2010 een totale renovatiebeurt kreeg, is het kleinood vanuit 1858 een constant doel van vandalisme. Het werd al eens in brand gestoken, de ruiten moesten er meermaals aan geloven en een muurtje werd gesloopt. In februari 2014 werd dan een zware deur uit haar hengsels gewrikt en toen werd het gebouwtje met platen dicht getimmerd. Lynn Huyghe, deskundige communicatie van de dienst Stadsbeheer van de stad Antwerpen liet toen aan de Krugerplein&Peperbusblog weten: "Het probleem werd gemeld aan onze technische dienst. Die heeft het paviljoen ‘veilig gesteld’ om verder vandalisme te voorkomen. Door Onroerend Erfgoed wordt momenteel onderzocht welke structurele oplossingen mogelijk zijn voor dit beschermde paviljoen." En sindsdien is het stil vanuit die hoek.

Wie niet stil blijft zitten zijn de vandalen. Zij werken gestaag verder aan de afbraak van dit ‘jachtpaviljoentje’ van het voormalige kasteel Te Boelaer. Het ontlokte bij één van de schrijvers van voornoemde blog de boze opmerking dat het stadsbestuur van Antwerpen erg laks omspringt met haar erfgoed en haast niet controleert in het park.

(Gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: