woensdag 3 februari 2016

De Gecroonde Kraeckeling


 
 
In Borgerhout is het goed eten en drinken, dat is algemeen bekend. We hebben een rijke traditie van beenhouwers, chocolatiers, brouwers en andere bezorgers van de geneugten des levens. We doen er nog één bij: de kunst van taarten maken. Vandaag kreeg ik deze mail, en ik hoef daar eigenlijk niks meer aan toe te voegen, behalve deze vraag: wie weet er meer van De Gecroonde Kraeckeling?
 
Beste Hans,

Mijn broer en ikzelf gebruiken nauwelijks Facebook, maar we lezen wel geregeld je gewaardeerde blog Oud & Nieuws Krugerplein & Peperbus. Ook grasduinen wij met genoegen in het stratenarchief.

Een paar jaar geleden hebben we je al uit onze familiecollectie authentiek materiaal bezorgd dat je op onnavolgbare wijze hebt verwerkt.

Nu hebben we een oude flyer gevonden – hoewel dit woord in de jaren ‘70 en ‘80 onbestaande was – van De Gecroonde Kraeckeling ofwel de taartenwinkel van Henk en Johanna Bombeke op het Koxplein 14.

We kunnen deze kaart natuurlijk gewoon weggooien, maar we denken dat het For food lovers only hartje aanleiding kan zijn voor een nostalgische Valentijnsactie. Wie heeft ook nog zoete herinneringen aan deze bijzondere winkel? Wie kan Op God betrouwen wij duiden? Hoe zijn Henk & Johanna in Borgerhout beland? Wanneer en waarom is de zaak gestopt? Wij herinneren ons vooral het donkerhouten interieur met ambachtelijk traditioneel gebak en de rondborstige spraakzame Johanna.

Met vriendelijke groeten
Werner
Herman

 

Geen opmerkingen: