In Borgerhout is het goed eten en drinken, dat is algemeen bekend. We hebben een rijke traditie van beenhouwers, chocolatiers, brouwers en andere bezorgers van de geneugten des levens. We doen er nog één bij: de kunst van taarten maken. Vandaag kreeg ik deze mail, en ik hoef daar eigenlijk niks meer aan toe te voegen, behalve deze vraag: wie weet er meer van De Gecroonde Kraeckeling?
Beste Hans,
Mijn broer en ikzelf gebruiken nauwelijks
Facebook, maar we lezen wel geregeld je gewaardeerde blog Oud & Nieuws
Krugerplein & Peperbus. Ook grasduinen wij met genoegen in het
stratenarchief.
Een paar jaar geleden hebben we je al uit onze
familiecollectie authentiek materiaal bezorgd dat je op onnavolgbare wijze hebt
verwerkt.
Nu hebben we een oude flyer gevonden – hoewel dit
woord in de jaren ‘70 en ‘80 onbestaande was – van De Gecroonde Kraeckeling
ofwel de taartenwinkel van Henk en Johanna Bombeke op het Koxplein 14.
We kunnen deze kaart natuurlijk gewoon weggooien,
maar we denken dat het For food lovers only hartje aanleiding kan zijn
voor een nostalgische Valentijnsactie. Wie heeft ook nog zoete herinneringen aan
deze bijzondere winkel? Wie kan Op God betrouwen wij duiden? Hoe zijn
Henk & Johanna in Borgerhout beland? Wanneer en waarom is de zaak gestopt?
Wij herinneren ons vooral het donkerhouten interieur met ambachtelijk
traditioneel gebak en de rondborstige spraakzame Johanna.
Met vriendelijke groeten
WernerHerman
Geen opmerkingen:
Een reactie posten