zaterdag 20 februari 2016

Samenwerking in en met moskeeën


Gisteren was het in basisschool ‘Het Plantijntje’ volle bak voor de voorstelling van de brochure ‘Samenwerken in en met Moskeeën’. Een avond georganiseerd door het Moskeeën Overleg Borgerhout (MOB) en Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad vzw (SAS). De Krugerplein & Peperbusblog had een exclusief gesprek met de twee opbouwwerkers van SAS die alles vanop de eerste lijn meemaakten.

Driss Bidane: “MOB bestaat uit 8 moskeeën die sinds 2012 samenkomen. Ze werken samen, wisselen ervaringen uit, leren diensten kennen en gaan in gesprek met beleidsmakers. Tot eind 2015 ondersteunde SAS de werking van MOB.” Zijn collega, Mattia De Pauw (die Geert Janssen opvolgde toen die op pensioen ging) vult aan: “MOB en SAS deden veel praktijkervaring  op in samenwerken tussen moskeeën en buren, diensten of beleid. Deze ervaringen bundelden we in de publicatie ‘Samenwerken in en met moskeeën’.” 

En dus waren vrijdag ruim 120 mensen samengestroomd om de voorstelling van de brochure bij te wonen. Dat ging gepaard met de nodige toespraakjes en overschouwingen. Abdellatif Akhandaf, coördinator van de dienst Levensbeschouwing van de stad Antwerpen gaf een stand van zaken van de moskeeën in Antwerpen. Woordjes ook van districtsschepen van diversiteit en samenlevingsopbouw Zohra Othman en adjunct-directeur SAS Goedele Declercq,De opbouwwerkers Dris Bidane en Mattia De Pauw vertelden wat er allemaal te lezen stond in de brochure. En vrijwillige medewerkers van het MOB Jamal El Haddouchi (moskee Bilal) en Mohamed Zafraoui (moskee Ennasr) vertelden over hun ervaringen. De avond eindigde met een hapje en een tapje. 

Wie graag de brochure wil lezen kan dat alvast digitaal als je even hier klikt.

Geen opmerkingen: