dinsdag 8 maart 2016

Utopia


Zó zou de Turnhoutsebaan er kunnen uitzien. Zonder parkeerplaatsen, met fietspaden én boompjes. Dit plan kwam voorbij in de reeks over de Turnhoutsebaan in de Gazet van Antwerpen vorige week.

Architect Johan Berteloot - hij woont op de Turnhoutsebaan - pleit voor een parkeergebouw aan de rand van Borgerhout, en dan zou de baan een mooie en veilige mix kunnen zijn van doorgangsweg, woonbuurt en winkelstraat.

Schepen Koen Kennis (N-VA) haalt u echter uit uw droom: tot 2024 zal er niks veranderen in deze straat.

Hoe zat dat ook alweer met die Staten-Generaal?

3 opmerkingen:

weaponofbeauty zei

Het voorstel op de afbeelding is ook niet denderend. De brede tram- en busbaan drukt de flanken van de straat plat, zoals de Nederlandse experts het in de GvA zo mooi zeiden. Enkel als die tram ondergronds gaat (wat vanaf midden 2017 zou kunnen), kan je de Turnhoutsebaan leefbaar maken.

weaponofbeauty zei

Bovendien is in het bovenstaande plan nergens plaats voor laden en lossen voorzien. #bigfail

moois van me zei

van de tram heb ik geen last als dagelijkse gebruiker van de turnhoutsebaan. Alleen van auto's. De straat is gewoon te breed voor alle verkeer dat er nu door mag.Diegenen die de meeste plaats innemen en het meeste hinder veroorzaken mogen er van mij uit : de auto's dus... En niet alleen de geparkeerde ..