maandag 12 december 2016

Voyage LocalDe laatste tijd zie ik regelmatig een muntgroen Renault-busje met toeristen door de straat rijden. Het bouwjaar van dat busje is 1963, weet ik inmiddels. Ik vind dat toch een bevreemdende ervaring, om in je eigen straat bekeken te worden door toeristen: "Kijk, daar loopt een local!".
Initiatiefnemer Jamil Valckx neemt sinds 1 juli geïnteresseerden mee op sleeptouw in de stad, een minder typisch Antwerpen ontdekken is het doel, toeristen zowel als geïnteresseerde Antwerpenaars de doelgroep.

Valckx bestudeerde een jaar lang de geschiedenis van Antwerpen en tekende op basis van anekdotes vijf routes uit: onder andere één die zich richt op het roemrijke verleden van de stad of de haven, maar ook een route die op zoek gaat naar leuke pleintjes, straten, kleine wijken en hun verhaal.
Voyage Local is er voor toeristen die willen zien waar het hart van Antwerpen klopt, maar ook voor al wie van Antwerpen houdt en zijn stad beter wil leren kennen’, aldus Valckx. Wie wil meerijden, betaalt twintig euro per persoon. Kinderen tot vier jaar rijden gratis mee.

Allemaal zwaaien als-ie weer eens voorbijkomt, afgesproken?

Geen opmerkingen: