donderdag 19 januari 2017

DreigingsniveauDeze foto is van vroeger, en heeft dus geen enkele link naar de toestand van nu. Het is gewoon een geüniformeerde meneer in het Te Boelaerpark. Zoiets zie je tegenwoordig natuurlijk niet meer.

Ik post hem even vanwege een actueel nieuwsitem. Is er misschien sprake van een rattenplaag in het Te ­Boelaerpark?,  vraagt de Gazet zich af.  Nee, maar toch: “Er zijn inderdaad ratten aanwezig in het park, maar een plaag is het niet. Het is nog beheersbaar”, zegt de schepen van Leefmilieu en Dierenwelzijn Nabilla Ait Daoud (N-VA). De ratten worden bestreden met gif, en of dat dan wel een goed idee is een openbaar park met scholen en spelende kinderen? "Dat mag dan geen gevaar vormen voor kinderen of huisdieren”, zegt Ait Daoud. "

Twee seconden op Google leidt naar een ecologische manier van bestrijden: "De muis en/of rat worden met 100% natuurlijk voedsel naar het Ekosystem gelokt. Indien de muis en/of rat van het voedsel eet, activeert de muis en/of rat een sensor. Door middel van een draaimechanisme komt de muis en/of rat in het onderste compartiment van het Ekosystem terecht.

Het onderste compartiment is gevuld met een vloeistof. Deze vloeistof bedwelmd de gevangen muizen en ratten op een diervriendelijke wijze. De dieren sterven, zonder stress, vrijwel direct. Ook conserveert de vloeistof de dieren op een natuurlijke wijze. Door de speciale techniek en de vloeistofsamenstelling is dit apparaat absoluut hygiënisch, veilig en reukloos."

Het is maar een tip.

Geen opmerkingen: