dinsdag 21 maart 2017

Oudervereniging De Vlinderboom moedigt fietsers aan met applaus

Vandaag werden op tal van plaatsen fietsers verrast met applaus. Het was dan ook ‘Nationale Applausdag voor fietsers’ van de Fietsersbond. 

De eerste dag van de lente is stilaan symbolisch voor fietsers. Op weg naar school of het werk ontvangen zij dan massaal applaus. Niet alleen om hen aan te moedigen, maar ook om automobilisten te tonen dat het anders kan en beleidsmakers te tonen dat sensibiliseren werkt. In Deurne stonden applausteams op drie verschillende plaatsen: op het kruispunt Turnhoutsebaan-Frank Craeybeckxlaan, aan het Sterckshof en aan het Mestputteke.

Ook aan de stedelijke school De Vlinderboom in het Te Boelaerpark stond een enthousiast team te klappen en juichen voor elke passerende tweewieler. Het waren leden van de oudervereniging. Organiserende ouder Rebekka Deleu vertelt waarom zij deelnemen aan deze dag: “De Vlinderboom is één van de grootste scholen in Antwerpen met ruim 1000 leerlingen. Dit zorgt vooral 's morgens voor een grote drukte rond de school en bijgevolg ook voor verkeer- en parkeerproblemen en soms bijhorende conflicten met buurtbewoners. Met deze actie willen we ouders die hun kinderen met de fiets brengen dan ook aanmoedigen om dat te blijven doen. Maar anderzijds willen we ook ouders die hun kinderen met de wagen brengen, laten zien dat het ook anders en minder stresserend kan.”

(Gelezen in Gazet van Deurne)

Geen opmerkingen: