donderdag 19 maart 2009

Het levende bewijs




De Turnhoutsebaan. Weg van stof en as. Baan van vooruitgang. Weg van A en weg van de Roma. Vroeger en nu.

We bevinden ons op beide foto's ter hoogte van de Eliaertsstraat. Bij de oefening "zoek de zeven gelijkenissen" staakten wij onze poging na het duo: de tramsporen en de bekabeling. Op de plaats van de rij herenhuizen, waarvan u hier een detail kan zien, kwamen de tekenen van vooruitgang.

Achter de groene platen schuilt vermoedelijk de toegang tot een metrotunnel, deze wordt binnenkort opengesteld voor het publiek en misschien ooit zelfs gebruikt. De haast achteloos neergezette groene glascontainer zou de inspiratiebron kunnen zijn geweest om op deze plek het ecohuis neer te zetten. Daarnaast zien we een
gebouw dat er nog steeds in die hoedanigheid staat.

Het is gebouwd in laat-Roemeense stijl met als subtiele kleurtoets drie reclamepanelen, waarvan er één de Hyundai Lantra aanprijst met de slogan "het levende bewijs". Van de Hyundai Lantra zie je tegenwoordig geen exemplaren meer op de Turnhoutsebaan. Zeg dan nog eens dat er geen vooruitgang is en dat alles vroeger beter was.

Foto's uit de collectie van Yves Lemmens

1 opmerking:

Hans H zei

Die andere reclames zijn anders ook een bewijs van vooruitgang: de bodemloze put van Sabena is allang gedempt, en reclames voor Chesterfield sigaretten zijn bij wet verboden (is ook niet te roken, dat spul).