zondag 13 september 2009

De ganse gamma...



Advertentie van Cassiers Sanitair, met een foto zoals de winkel eruit zag in 1961.

"De ganse gamma van sanitaire toestellen vindt u op deze drie verdiepingen in de Helmstraat 10-12". Dat is dus op de hoek van de Helmstraat en de Turnhoutsebaan, tot voor kort zat daar de laatste jaren een electrowinkel die de financiële crisis volgens mij niet heeft overleefd.

5 opmerkingen:

Erwin zei

De winkel zou verhuizen naar de Kerkstraat...
Ik zal er eens op letten wanneer ik daar nog eens moet zijn.

Miguel zei

Cassiers was wel degelijk op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Helmstraat, maar dat is niet het getoonde pand. Het hoekpand (rechts van het getoonde pand) is pas een tiental jaar later gebouwd, en hier dus nog niet te zien. Nog later werd dan door Cassiers ook het pand links van het getoonde gebouwd, als magazijn. Binnenkort komt op de hoek het nieuwe kantoor van Dexia (vandaag nog op de hoek met het laar).

Hans H zei

Eh, het is een oorspronkelijke reclame van de firma zelf, het adres staat erbij en er staat Cassiers op de gevel, dus ik snap je punt niet helemaal.

Miguel zei

je zei in het oorspronkelijke bericht : "....... Helmstraat 10-12. Dat is dus op de hoek ...."
Ik bedoelde enkel dat het getoonde pand niet op de hoek staat. Het is inderdaad de winkel van Cassiers , maar ter rechterzijde staan nog enkele oude huizen. Deze zijn later afgebroken om plaats te maken voor het huidige appartementsgebouw dat dus wel op de hoek staat met de Turnhoutsebaan en waarvan het gelijkvloers ook werd ingenomen door Cassiers. Cassiers had drie panden in gebruik. Het getoonde pand in de helmstraat 10-12 , daarna ter rechterzijde uitgebreid met het hoekpand met de Turnhoutsebaan en nog later uitgebreid ter linkerzijde met magazijnen.

Hans H zei

1-0 voor Miguel.

Vanaf nu speel ik op de counter.