maandag 5 oktober 2009

Gemengde berichten




Deze morgen bieden we u drie mededelingen voor de prijs van één:

1) Zaterdag 10 oktober is het weer tijd voor de jaarlijkse rommelmarkt op het Laar, en wel van 10 tot 16 uur. Voor meer informatie over de inschrijving en andere praktische zaken klikt u even op het bovenste plaatje. Interessant: "Diverse dranken en snacks ter plaatse te verkrijgen".

2) En dit stond woensdag in de krant: "Gapa en de stad willen nu extra parkeerplaatsen voor bewoners bouwen met buurtparkings. In Berchem komt er zo één onder het Van Hombeeckplein waar er drie kandidaat-exploitanten en -bouwers zijn. Ook voor het Laar in Borgerhout bestaan er zo'n plannen."

3) Hoe dat nu precies zit met dat ondergronds parkeren onder het Laar kunt u volgende week vragen aan de bevoegde instanties. De aanslepende parkeerproblemen worden namelijk op 14 oktober behandeld in het volgende wijkforum. Deze vergadering gaat door om 20 uur in het districtshuis (Moorkensplein 1, 2140 Borgerhout). Schepen Van Campenhout (bevoegd voor het parkeerbeleid voor de hele stad) en een vertegenwoordiger van GAPA (Gemeentelijk Autonoom Parkeerbedrijf Antwerpen) zullen hun beleid toelichten. Inschrijven kan op '
wijkoverleg.borgerhout (@) stad.antwerpen.be'.

(foto: het Laar in vroeger tijden, met het standbeeld van generaal Carnot dat moest wijken voor de bovengrondse parking)

Geen opmerkingen: