zaterdag 17 oktober 2009

Prins/MaarschalkOp de postkaart (bovenste plaatje) staat vermeld dat we hier kijken naar de Gemeenteschool in de Prins Leopoldstraat. De school is er nog altijd, maar veranderd van adres. Het is nu gelegen aan het Maarschalk Montgomeryplein. Blijkbaar was de Prins Leopoldstraat vroeger een stukje langer dan nu het geval is. Het gebouw zelf is verder niet veel veranderd, ook de pissijnen aan de kant van de Oudstrijdersstraat zijn er nog.

De school heet nu SHIM Atelier, blijkbaar familie van SHIM Oase.

3 opmerkingen:

Geert zei

ha en een school die gezet is door steun van een Engelse immigrant... William Wood.

paul zei

Op een uitgave van het Militair Geografisch Instituut van 1948 wordt de toestand gepubliceerd opgenomen in 1863 en gereviseerd in 1902 en dit met aanvullingen van 1948 wat bijkomende wegen betreft.Dit laatste is slechts gedeeltelijk.Dit alles is verwerkt op een kaart van dat instituut van 1934.
Het belangrijkste is dat de huidige Oudstrijdersstraat inderdaad niet naar het westen doorliep.Vandaar dat de school ook een nu verrassend adres had.
Het huidige plein was toen (tot wanneer ?) in het westen (en dus tegenover de school) volledig bebouwd in de verlenging van de Prins Leopoldstraat.
Ook in het oosten en zuidoosten en in een stukje van het noorden stonden huizen.
En nu prentjes zoeken! (dit is de lieve, gebiedende wijs)

hans zei

Wij doen ons best!