donderdag 1 oktober 2009

Stand van zaken


Op de foto het Krugerpark in 1995. Zo ziet het er in grote lijnen nu nog uit. Niet meer vanaf 2010, want dan gaat het park op de schop.

De laatste ontwikkelingen stonden gisteren in De Nieuwe Antwerpenaar. Over de grieven van de Mertensstraat wordt nog overlegd. Dat overleg zal a.s. dinsdag 6 oktober plaatsvinden, en daarbij zijn enkel de ondertekenaars van de petitie uitgenodigd. Mag dat ook een afvaardiging van bewoners van alle omliggende straten zijn? De zitbanken en picknicktafels komen - volgens het genoemde blad - in ieder geval verder weg te staan van de Mertensstraat, wat uit overlastoogpunt een goed idee is. Ik vraag me dan wel af of alle zitbanken in het centrum van het park komen. Blijkbaar niet, want de muurtjes aan de Delareystraat worden voorzien van zitvlakken.

Verder zou de Delareystraat op termijn eventueel eenrichtingsstraat worden (ik wist niet dat daar vraag naar was). Gedurende een proefperiode (hoe lang?) wordt er een afdak voor de jongeren voorzien.

"De ontwerpers hertekenen op dit moment het plan dat het districtsbestuur dan definitief kan goedkeuren" (citaat uit de Nieuwe Antwerpenaar).

Foto: Yves Lemmens.

Geen opmerkingen: