donderdag 15 oktober 2009

STOP

Gisteren vond in het districtshuis een wijkforum plaats over het parkeerbeleid. Met 75 aanwezige burgers een druk bijgewoond evenement. Vertegenwoordigers van het parkeerbedrijf, de politie en politiek presenteerden het beleid, luisterden naar besognes en boden antwoord op algemene en specifieke vragen. Glaasje wijn achteraf ook.

Uitgangspunt van de stad is het STOP-principe. Stappen - Trappen - Openbaar vervoer - Privévervoer moeten in die volgorde aandacht krijgen. Also sprach onder meer Ludo zelve.

De bezorgdheden van de aanwezige vraagstellers gingen vooral over het laatste aspect. Koning auto. Met name waar al dat blik weggezet kan worden na de verplaatsing. Binnen de 200 meter van de woning is het doel van de stad. Daarnaast komt er hernieuwde aandacht voor fietsparkeerplaatsen en zitten er diverse openbaar vervoer-projecten in de pijplijn. Haast letterlijk soms.

In afwachting haalden wij nog een fraai plaatje uit de collectie van Hendrik Roelandt. De herenhuizen langs de Turnhoutsebaan. Drie auto's, twee trams, twee fietsers, dertien voetgangers. Parkeerplaats zat. Het heeft dus ooit gekund.

Geen opmerkingen: