maandag 21 december 2009

L. Brydenbach

Zoals bekend was er aan doden geen gebrek in Borgerhout.
Aan levenden ook niet. Maar daar gaat het nu even niet om.

We bevinden ons in de Provinciestraat n° 135 en staan voor de deur van L. Brydenbach. Deze verzorgde uitvaartplechtigheden en was in die tijd wellicht een te duchten concurrent voor De Bruyn en Heiremans.

Foto uit de collectie van Frank Cavens
met dank aan ben-g

5 opmerkingen:

ben-g zei

Vreemd, ben je zeker dat dit op de Turnhoutsebaan is, ons onbekend, we wisten dat zij in de Provinciestraat een winkel hadden, heb dit ook op volgende website gevonden http://www.jammart.be/doodsprenten/doodsprenten-02111.htm

Mss effe dubbelchecken?

Erwin zei

Ben-g zou gelijk kunnen hebben.
Rechts op de foto zie je een hoekhuis. Dan kan het niet de Turnhoutsebaan zijn want op die plek bevond zich het nogal grote pand van De Wolmolen.

simon zei

Sorry, mijn fout.

Hans H zei

Ingreep van de blogmeester: deze foto bevond zich in een collectie Borgerhouteria, en is dus ook als dusdanig beschouwd. De Provinciestraat - waar deze foto genomen zou zijn (maar wat nog niet wetenschappelijk is bevestigd) - behoort niet tot ons aandachtsgebied. Daarmee wordt het plaatje voorlopig gekwalificeerd onder het algemene label 'begrafenis'.

We wachten nu op onderbouwde argumenten van de criticasters alvorens tot verwijdering/promotie van dit fraaie plaatje over te gaan.

ben-g zei

Heb nog eens gecheckt bij "De Bomma". Brydenbach zat inderdaad in de Provinciestraat, de arme man heeft zijn hele leven mensen tengrave gedragen tot hij er zelf bij neer viel en de firma stop werd gezet.
Wel weten we dat dhr. Lamberechts, wie op de Turnhoutsebaan een begrafeniswinkel had, bij dhr. Brydenbach op leerschool is geweest.