zaterdag 17 april 2010

Verdoemplekje


Vorige maand schreef ik een stukje over Herman Van den Reeck, maar ik vergat erbij te vermelden dat er in Borgerhout een straat naar hem vernoemd is. Bij deze maak ik dat goed: Herman Van den Reeck is postuum geëerd met een straat. En bij die straat hoort een pleintje (foto). Een mooi groen stukje stad dat in deze vorm binnenkort tot het verleden behoort, want het 'biedt nu alleen wat groen om naar te kijken' (!).

Het wordt straks een 'vertoefplekje'. Er komt o.a. een waterpartij, symbolisch verwijzend naar het nabijgelegen waterbouwkundig laboratorium. Bij deze dus een laatste blik op het groen zoals het is, en straks niet meer zal zijn. (officiële info over de heraanleg hier).

Foto: David Michiels.

1 opmerking:

Gie zei

Borgerhout had blijkbaar zeer lang een voorliefde voor wat vreemde slachtoffers of martelaars: Berten Fermont, Herman Van den Reeck, de "gebroeders" De Bruyne en Lippens, tot op zekere hoogte zelfs de "boerengeneraals" Cronjé, Botha, Kruger en De la Rey. Allemaal mensen die befaamd raakten, die de held uithingen voor hun ideaal, maar er meestal ook hun kop aan verloren...