zondag 16 mei 2010

StromendWater in het Werkhuys


Toneelgezelschap StromendWater richt(te) zich op kinderen en jongeren tussen acht en zesentwintig, uit Berchem, Borgerhout, Dam of Stuivenberg. Stromendwater is/was meer dan zomaar theater maken met kinderen en jongeren: zeg maar een soort socio-artistiek project. De hoofdzetel was bij ons in de straat, en buurman Johan de artistiek directeur.

Zoals u kunt opmaken uit de regels hierboven weet ik niet of het gezelschap nog heel aktief is, er is wel een Facebook-pagina waar de volgende omschrijving te lezen is: "StromendWater werkt projectmatig aan kunsteducatieve leerpakketten op maat van het basis- en secundair onderwijs."
De foto hierboven is genomen tijdens een voorstelling in het Werkhuys in de Zegelstraat. Ik weet niet meer wanneer (2005??), of waar het over ging, maar ik vond het zo te zien wel erg grappig.

Foto: Koen Broos

2 opmerkingen:

johanb zei

StromendWater vzw bestaat dus nog steeds. Dat wil niet zeggen dat ze nog dezelfde dingen doen. Het doel is vrijwel gelijk gebleven (kunsteducatie) en de doelgroep is ook nagenoeg hetzelfde (kinderen en jongeren) alleen wordt er nu geen toneel meer gemaakt, maar stippelt een klein vast team een wandeling uit rond een bepaalde (vaak minder bekende) locatie in 't stad. De locatie dient als inspiratiebron voor (half)verzonnen verhalen, onwaarschijlijke anekdotes, tekeningen en foto's die samen met een hoop leuke doedingetjes in een gidsje worden verzameld.
Het geheel is een soort alternatieve muzische, speur- zoek- en doetocht op plaatsen in de stad waar je anders bijna nooit komt.
Onze eerste locatie was de oefenvijver van de Hogere Zeevaartschool. Een proefdruk van 500 exemplaren werd al door een hoop scholen uitgetest en goed bevonden. De aangepaste definitieve eerste druk komt er aan half juni.

Deze gidsen zijn niet alleen tof om met de klas te doen, maar zijn zeker ook de max voor het jonge gezin op een zonnige zondagochtend.

Onze volgende gids is voor de iets kleineren (eerste en tweede leerjaar) en zal over de botanische tuin in de Leopoldstraat gaan.
Wil je meer weten, laat dan een berichtje achter op ons facebook adres.
Tot ziens,

Johan

(tot nu toe beperkt tot de stad) waarin de omgeving op een verfrissende en fantasierijke manier benaderd wordt.
Onze eerste wandeling was

Hans H zei

Hee Johan, en met jou ook alles goed verder?