donderdag 26 augustus 2010

De deur

Er zal ongetwijfeld een goede reden geweest zijn om deze poort te laten staan. Stedenbouw? Subsidies? Erfgoedwaarde? Twijfelachtig. Het is en blijft een olijk zicht.

4 opmerkingen:

Kurt zei

Jan,

Proficiat met Juul! MOoie foto trouwens

Miguel zei

De geschiedenis heeft zich herhaald. De twee huizen links van de poort werden kort daarna ook afgebroken (ik denk tweede helft van de jaren 70), met uitzondering van ....... de voordeur van het meest linkse van de twee !! Die is jaren blijven staan en werd pas recent afgebroken .
Volgens mij werden al de huizen onteigend om de rooilijn van de Helmstraat naar achter te verleggen, zoals het het stuk Turnhoutsebaan tot Lammekensstraat. Dan is er blijkbaar een kink in de kabel gekomen en zijn een aantal huizen blijven staan. Wat de "Te koop" affiches op de gevel doen is mij een raadsel. Tenzij de plannen toen al afgeblazen waren en de onteigende huizen terug te koop werden aangeboden. Dat moeten we misschien maar eens gaan vragen aan Mr. Detavernier

Erwin zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Erwin zei

Aangezien de sociale appartementen gedeeltelijk op de oude rooilijn zijn gebouwd, denk ik dat de plannen inderdaad zijn opgegeven.

Het smalle gedeelte werkt verkeersremmend, dus er is iets goeds aan die beslissing.