zondag 7 november 2010

Doorstart


Van de week ontdekte Jan het nieuwe leven van Tubantia, met stamnummer 64 één van de oudste, nog bestaande voetbalverenigingen die de provincie Antwerpen en België rijk is. Er kwam per mail een reactie die wij u niet willen onthouden:

"Toen een aantal mensen begin mei 2010 het initiatief namen om voetbalclub K. Tubantia Borgerhout V.K. terug op het rechte spoor te krijgen, wist iedereen dat het organisatorisch gezien geen makkelijke klus zou worden. Om het voortbestaan van de vereniging te garanderen en een club te creëren waar een gezonde open structuur primeert, werd besloten om een nieuwe vzw op te richten (K. Tubantia Borgerhout V.K. 1915 Centennial 64). Vervolgens werd het sportief historische patrimonium (het stamnummer 64) van de oude vzw overgenomen. Er werd een nieuw gemotiveerd bestuur gevormd, vrijwilligers geronseld, een beleidsplan geschreven, de contacten met de stad en provincie opgepoetst, spelers aangeworven en met een aantal (jeugd)teams ingeschreven bij de koninklijke Belgische voetbalbond voor seizoen 2010-2011.

De club wordt momenteel geleid door een nieuw jong en dynamisch bestuur, waarin ervaring en jeugdig enthousiasme perfect met elkaar gecombineerd zijn. Organisatorisch gezien loopt alles naar wens en we kunnen alleen maar hopen naar betere resultaten (al is dat niet onze prioriteit) . Met de vele leden, waaronder vooral jeugdige sporters, willen wij ons verder ontwikkelen in de toekomst. Onze ambities liggen in een hoger provinciaal niveau met ons 1ste elftal, maar juist ook in een verdere verbreding van onze maatschappelijke rol in de samenleving van de regio Borgerhout en Deurne (Antwerpen)

Als uitgangspunt voor de beleidsmissie en -visie heeft de raad van bestuur van K. Tubantia Borgerhout V.K. 1915 Centennial 64 vzw de volgende kernvisie geformuleerd:
‘Voetbalclub K. Tubantia Borgerhout V.K. is een gezonde open vereniging waar ieder, ongeacht leeftijd, geslacht, afkomst, geloof of woonplaats recreatief kan sporten en verbroederen. Binnen de club heerst er een open, betrokken, taakbewuste, vriendschappelijke en gezellige sfeer. Gebruikmakend van een kwalitatief hoogstaande omkadering en een degelijke infrastructuur (die voldoen aan de steeds weer veranderende eisen) verdedigen verschillende (jeugd)teams op een faire manier het gedachtegoed van de club. De fundamenten die wij onder onze 95 jarige vereniging willen plaatsen zijn dan ook gebaseerd op: een goede jeugdwerking, vriendschap, respect, vrijwilligersbeleid, openheid, communicatie, normen en waarden.’

We kunnen stellen dat K. Tubantia Borgerhout V.K. een club voor iedereen is. De vereniging moet een gezonde, open en ambitieuze club moet zijn, waar voetbal in een competitieve, doch informele, gezellige en levendige sfeer wordt beoefend. Met deze gedachte volgen de sportieve successen automatisch. K. Tubantia Borgerhout V.K. heeft de ambitie om als ‘één groot team’ naar sportieve successen toe te groeien.

Om deze doelen te bereiken zullen we op het vlak van sportieve en sociale activiteiten, infrastructuur, personeel, informatieverstrekking en promotie van de club, de nodige initiatieven nemen. Verder hopen we de omringende bedrijven aan te sporen om ook hun ‘steentje’ bij te dragen en op deze manier het sociale aspect binnen K. Tubantia Borgerhout V.K. (en hun bedrijf) te bevorderen. Het spreekt voor zich dat wanneer we willen slagen in onze missie, inzet en verantwoordelijkheidsbesef binnen de club vereisten zijn! Ook fair-play en sportiviteit, zowel op als buiten het speelveld (in of buiten de club) zijn onze belangrijke aandachtspunten.
Het is voor de Raad van Bestuur dan ook zeer belangrijk dat wij samen met U (partners, sponsors, pers, leden, medewerkers en sympathisanten) verder kunnen werken aan een mooie sportieve en sociale toekomst van K. Tubantia Borgerhout V.K. Tevens willen wij ook niet blind blijven waar de club vroeger te kort is schoten.

Met vriendelijke groeten, Dimitri De Loecker"

Op de foto: het kampioenselftal van Tubantia anno 1915, uit Borgerhout in oude prentkaarten (1973), collectie Frank Cavens

Geen opmerkingen: