vrijdag 4 februari 2011

Geyser

Borgerhout 1958 blijft mij alvast verbazen op advertentievlak. Ik weet er ook een stuk meer over te vertellen dan over pakweg heiligenbeelden om zo maar iets te noemen. Niet alleen vorm en uitwerking zijn interessant, ook de geadverteerde producten spreken tot de verbeelding.

Neem nu de huurbare keukengeyser op gas. Voor keuken, afwas, douche, lavabo en was. Copywriters en rijmdichten, het blijft een ongelukkige combinatie. Interessant is het wel. Naast kachels kon je dus ook warm water huren. Telefoons, dat was ook zoiets.

Wat kon je nog huren? Toevallig nog een advertentie van liggen?

3 opmerkingen:

elise zei

:-)

Miguel zei

Voor het huren van een toestel op gas : geiser of kachel moet je echt niet zo ver terug gaan in de tijd hoor. Dat was nog in gebruik tot minstens eind 80'er jaren. Ze stonden allemaal met hun prijs/maand in de etalage van IGAO op de Meir (het huidige pand van Zarah). (IGAO : Intercommunale gasvoorziening voor Antwerpen en Omgeving)

Coralin Jans zei

Wij hebben in de jaren 60 ook nog een boiler op electriciteit gehuurd waardoor we onze eigen douchecel konden inrichten in de bijkeuken. Dat was vooruitgang toen ;-)