maandag 5 september 2011

Fotogravure Vergouts





Fotogravure Vergouts in de Ketsstraat 65-69 moet ooit een bedrijf met standing zijn geweest. Ze hadden ook een vestiging in Brussel, maar desondanks kan ik er weinig van terugvinden.

Misschien was het familie van Jacques Vergouts (1813-1892), schepen en één van de drie geneesheren van Borgerhout. Voor zijn verdiensten tijdens de choleraplaag van 1866 kreeg hij het Burgerlijk Erekruis 1e klas.

Maar dat is maar een gok. De advertentie komt uit 1962. Op het genoemde adres in de Ketsstraat is zo te zien niet veel meer te beleven.

2 opmerkingen:

Ludo zei

Fotogravure Vergouts en Fotogravure De Schutter in de Venusstraat te Antwerpen waren in de drukkerijwereld toonaangevende zaken. Ze leverden kwaliteitswerk. Het was de periode die voorafging aan het offset tijdperk. Beide firma's leverden zinken clichés en vaak ook alles wat met men moest gebruiken in drukkerijen.

Unknown zei

Ik heb er ooit nog gewerkt als lijnetser zowel in de ketstraat als daarvoor in delange kievitstraat. Ik spreek nu over dejaren einde 48 begin 50. Constant Vergouts was een goede baas, zo kregen wij bv op verloren maandag allen een worstenbrood! Ook als we huwden en als er dan later kinderen kwamen moesten we naar zijn kantoor komen en kregen we iets extra. Het aangenaamste werken was wel in de kievitstraat omdat de lijnetsers daar afzonderlijk zaten met hun eigen etskot. In de ketstraat zaten we allen samen in één grote zaal met één etskot zowel voor de similie als voor de lijnetsers. Ik heb er gewerkt van 1947 tot 1957 .
Jan franckaert