maandag 5 september 2011

Het rode kruis








Kreeg ik afgelopen week van Hugo D.: een oorspronkelijk plan uit 1983 van een fase van de aanleg van het Krugerpark. Het is te groot om in te scannen, misschien moet ik het in Bar Leon hangen, naast de plannen voor de nakende heraanleg. Kwestie van de dingen in een historisch perspectief te zien.

Want het is bijna zover. In de week van 12 september start de heraanleg van het Krugerpark. Als alles naar wens verloopt zullen de werken klaar zijn tegen de kerstvakantie.



De aannemer (Hertens) start meteen met het afgraven van de heuvel aan de hoek Reuzenstraat en Mertensstraat. Dit zal een aantal dagen zorgen voor zwaar vrachtverkeer via de Sint-Jansstraat naar de Turnhoutsebaan. Zoals afgesproken met de buurtbewoners blijft er een groene berm tussen de Mertensstraat en de speeltuin.


Daarna wordt het park vanaf de Generaal De Wetstraat tot aan de Reuzenstraat systematisch heraangelegd: basketbalplein, voetpaden, grasveld, hondenweide, zitbanken en picknicktafels, speeltoestellen (inclusief grote klimspin), zitmuurtjes, zandbak. Het nieuwe pleintje aan de hoek Mertensstraat - Reuzenstraat is het sluitstuk van de heraanleg.
De hondenweide verschuift naar de hoek Generaal De Wetstraat en Mertensstraat. Omdat de grond daar drassig is wordt die eerst gedraineerd. Tijdens die werken zal de hondenweide korte tijd niet gebruikt kunnen worden. De precieze periode zal op tijd apart medegedeeld worden op een infobord aan de ingang van de hondenweide.


Er komen ook vijf bijkomende verlichtingspalen. Negen bomen moeten gekapt worden. De aanplanting van de elf nieuwe bomen gebeurt na de heraanleg in de winter. De straten rondom het park worden niet heraangelegd. Wel krijgt de Mertensstraat een nieuw profiel - met zeven extra parkeerplaatsen - om de snelheid van het autoverkeer in de straat af te remmen. Ook zijn er aan de school in de Generaal De Wetstraat een aantal verkeersmaatregelen gepland om een veilige schoolomgeving te verzekeren. Die werken gebeuren na de heraanleg van het park.


Ik denk dat de bomen met een rood kruis zullen verdwijnen. Knuffel ze deze week nog een keer.

Geen opmerkingen: