maandag 10 oktober 2011

Violent Femmes

Al maanden vraag ik me af waarom er in de Appelstraat een boompje staat met een gebreid jasje aan. Een waarschijnlijk antwoord - positief vandalisme - stond vorige week in de GvA:

"Hart Labeur, het handwerkclubje van 't Werkhuys, plant naar alle waarschijnlijkheid een nieuwe 'Knit the City' in samenwerking met de stad. 'Knit the City' is een populair fenomeen dat is komen overwaaien uit Londen en waarbij tijdens een 'wildbrei-actie' verschillende plaatsen op een onaangekondigde nacht worden versierd met breiwerk. Lantaarns, vuilbakken en zitbanken zijn mogelijke doelwitten voor 'gebreide graffiti'."

Een tof initiatief weer. Maar - hier spreekt de oude hippie - moet dat per se "in samenwerking met de stad"? Conformisme haalt de angel er wel een beetje uit, tenminste: zo dachten wij daar vroeger over.

(titel = de naam van een Amerikaans muziekgroepje waarvan de titelloze debuut-LP (1982) zoveel indruk op me maakte dat ik nooit heb willen weten wat ze daarna verder nog gedaan hebben. wiki/clip)

Geen opmerkingen: