maandag 26 maart 2012

Bogers Design Center (6)











Het voorlaatste deel in de reeks over de geschiedenis van de genoemde winkel. Deel 5 stond hier. De foto's kwamen uit de collectie van Jeanne Bogers-De Laere, en ze werden ons bezorgd door Miguel Duro Gonzalez. En die leverde ook de onderstaande tekst:


De jaren 80 en jaren 90 zijn nog topjaren. Zoon en dochter werken fulltime mee. Marina staat mee in de winkel, Marc doet mee met plaatsingen, schilder- en behangwerken.
Later gaat het wat bergaf met de omzet , door een veranderende omgeving. De hoogdagen van de Turnhoutsebaan als de betere (duurdere) winkelstraat zijn voorbij. De hoogdagen van "behang" en "tapis-plein" zijn ook voorbij. De tijd dat men alles op voorraad heeft en de klant koos uit wat er was, was al langer voorbij. Meer en meer werd er op bestelling gewerkt. Dat maakt het aanbod minder uniek en er zijn heel veel grote winkels bijgekomen aan de rand van de stad.
Jeanneke doet nog altijd de winkel.


Theo wordt ziek, hij vecht een moedige strijd, gedurende jaren, maar verliest uiteindelijk op 8 mei 2009, op 69-jarige leeftijd.


Opgewekt en zorgzaam, nooit vragend,
Nimmer klagend, altijd stil dragend,
Moedig ging je door, steeds weer,
Tot op het laatste moment, het wilde niet meer.


De winkel blijft open maar een tijdje later wordt er een huurder gezocht.
Dit neemt een hele tijd in beslag, maar eind 2011 is het zover. De winkel is verhuurd en er wordt uitverkocht. Het doek valt na meer dan 50 jaar!! Jeanneke is daarmee allicht één van de weinigen op de Turnhoutsebaan die meer dan 50 jaar in haar winkel heeft gestaan. Tijd om uit te rusten !

Geen opmerkingen: