zaterdag 19 mei 2012

Kruisweg
Kruispunt met kerk. Op de voorgrond de Gijselsstraat, daarachter de Gravinstraat en de Sint-Lucasstraat, waarbij het beeld eindigt met de Peperbus. Twee keer, de bovenste keer is in 1980. Toen lag daar een (speel)pleintje, dat nu tijdelijk verdwenen is door de werken. Vroeger stonden daar trouwens huizen, een situatie die gedeeltelijk wederkeert door het project van AG Vespa, d.w.z. de appartementen links op de onderste foto die nu bijna af zouden moeten zijn.


Op de onderste foto is duidelijk te zien dat er hard gewerkt wordt op deze plek. Het kruispunt wordt gesplitst, en het pleintje komt er ook anders uit te zien. Voor het bouwverlof zou het af moeten zijn (zeggen de optimisten) en tegen die tijd maak ik er nog wel eens een foto van. Kijken en vergelijken. Dat is (filosofisch momentje) eigenlijk de bestaansreden van deze blog. Bezie uw buurt, en de veranderingen die voorbijtrekken.


bovenste foto © Agentschap Onroerend Erfgoed

1 opmerking:

Francine Vandecruys zei

op de bovenste foto met zicht op de Gravinstraat , het huis met dakkapel daar hebben we nog 22 jaar gewoond en zijn nadien verhuisd naar de Gijselsstraat 106 naar een huis met tuintje. Dus 31 jaar in Borgerhout gewoond, nu al 14 jaar in Deurne maar laat de St.Jans Parochie niet los!!!.