zaterdag 19 mei 2012

Naar de bollen (bis)Gezien in de Bretelwei aan de Turnhoutsebaan: bollen. Omdat ik even gemist had wat die daar staan te doen heb ik gezocht op internet en stuitte op dit artikeltje in De Nieuwe Antwerpenaar van februari jl.:

Groentetuintjes in de stad zijn hip. (hier onderbreek ik even: kan iemand nu direct een absolute stop afkondigen met betrekking tot het woord hip? alstublieft?) Aan de Turnhoutsepoort ligt een braakliggend terrein, beter bekend als de Bretelwei. Binnen een jaar of drie komt daar een nieuwe bibliotheek, maar tot zolang is deze open plek ter beschikking van de buurt.
De bedoeling is om er samen groenten te kweken. Vorig jaar metste Nibras, een organisatie voor Marokkaanse gezinnen, al plantenbakken op de ene helft van de Bretelwei. Ook de andere helft kan bebruikt worden als groententuin. Hebt u interesse? Het district zorgt voor plantaarde, worteldoek en regentonnen. U voor de bouw van de plantenbakken, voor het plantgoed en voor enthousiaste tuinders. Zon en regen zorgen dan voor de groei van de wortelen, sla, kruiden en alles wat eetbaar is.

Aan de overkant van de straat zaten al de Stadspotters, die ook met zoiets bezig zijn. Borgerhout wordt binnenkort uitgeroepen tot landbouwgebied en de Boerenbond krijgt een stem in de districtsraad. Zeg niet dat ik u niet gewaarschuwd heb.

Geen opmerkingen: