woensdag 4 juli 2012

Edelweiss




Flashback naar het theehuis Kandinsky op de hoek van de Betoging- en Sterlingerstraat. Schreef ik vorig jaar iets over *FLITS*. Een monumentaal pand waarvan de vroegere bestemming me niet helemaal duidelijk was. Deze twee foto's werpen wat meer licht op de zaak.
 
In 1980, toen de bovenste foto genomen werd, was er een bloemenwinkel met de gepaste naam Edelweiss. In 1992 , ten tijde van de onderste foto zat er een slotenmaker, Wim De Loecker. What's in a name.
 
Het kan niet anders of er moet nog meer nering zijn bedreven vanuit dit pand. Ooit brengen we de hele geschiedenis nog eens in kaart.
 
foto's uit het archief van het Agentschap Onroerend Erfgoed

2 opmerkingen:

Erik zei

Mijn grootmoeder zou daar een winkel uitgebaat hebben. Zij woonde daar met haar 11 kinderen. Ik denk dat dit rond de jaren '30 moet geweest zijn

Andrea S. zei

In de jaren '50 was daar al een bloemenwinkel en daar heb ik nog een nare herinnering aan. Met mijn spaarentjes had ik daar een vetplantje gekocht als cadeautje voor onze juffrouw in de lagere school van de Betogingstraat. Ná een halfuurtje in de warme klas zakte het plantje, tot mijn scha en schand, als een pudding in mekaar! De bloemist had mij een bevroren plantje verkocht! Mijn kinderzieltje was toen toch wel redelijk geraakt.