dinsdag 11 september 2012

Sorteren


Het sorteerstraatje dat nu op het Groeningerplein staat begon in 2006 als een proefproject. In januari 2011 volgde het tweede sorteerstraatje van Borgerhout in de Fonteinstraat. Morgen wordt aan de Gijselsstraat/Gravinstraat/Borsbeekstraat een nieuw straatje ingehuldigd.
Opening vanaf 17.00 uur, inclusief uitleg over het bijbehorende pasje als ik het goed begrepen heb. In één moeite door wordt trouwens ook het nieuwe kruispunt officieel ingehuldigd, net als het arenapleintje in de Rechtestraat. Drie inhuldigingen voor de prijs van één. 

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Als ze de straat op het nieuwe kruispunt nu al eens breed genoeg hadden heraangelegd dat er naast de auto's ook fietsers konden passeren...

Hans H zei

Misschien omdat het kruispunt nu eenmaal zo smal is dat daar geen ruimte voor is. Als ze een paar huizen hadden afgebroken, ja dan had dat gekund.

Anoniem zei

Hans, Er is wel degelijk ruimte voor. Men (= de verkeersdeskundigen) heeft er echter expliciet voor gekozen om de rijweg extra smal te maken om het verkeer te vertragen. Daardoor ligt er nu een extra breed voetpad maar is er geen ruimte voor de fietsers.

Anoniem zei

Ben ook eens gaan kijken... Mooi, maar groen is anders... Koning beton heeft weeral overwonnen.. Ben écht eens nieuwsgierig hoe lang het mooi gaat blijven...

Pronostiekje? ik gok op 8 maanden (normaal zou ik zeggen 6 maar ze gaan het 2 maanden extra onderhouden omwille van de verkiezingen).