donderdag 11 juli 2013

Maya


Een beetje bijenliefhebber weet dat het slecht gaat met deze kleine beestjes. En voor wie de kennis over het bijenvolkje eerder beperkt is, kan zelfs op deze blog terecht voor iets meer info. Twee maanden geleden schreven we hier immers nog over de zandbijen in het Te Boelaarpark.

Nochtans zijn bijen van kapitaal belang in de keten van het leven. Deze gevleugelde diertjes zorgen namelijk voor de bestuiving van bloemen, struiken, bomen... Door die bestuiving krijgen planten nieuw zaad, bessen, fruit,…  Dat geeft eten aan mens en dier en zorgt ervoor dat de planten zich kunnen reproduceren. Met andere woorden, de bijen zijn erg belangrijk voor de voedselproductie.

Antwerpen riep het jaar 2011 al uit tot het jaar van de bij. Op de webstek van het ecohuis vind je voldoende tips om deze nijvere diertjes te steunen. En wie graag eens een bijenkorf van dichtbij wil zien, of aan zijn kinderen wil tonen waar Maya woont, kan terecht in het ecohuis. Boven, naast de daktuin.

Hoe gaat dat liedje nu ook al weer dat we vandaag uit volle borst moeten zingen? Zolang de bij kan zoemen, zolang zij een angel heeft?

Titel = lied

Geen opmerkingen: