zondag 15 december 2013

Te gastHet Krugerplein en de Delareystraat kennen ongeveer 13 officiële parkeerplaatsen. Die waren vanmiddag allemaal gevuld. En in datzelfde stukje stonden bovenop die 13 wagens nog eens 37 (!) exemplaren illegaal geparkeerd. Daaronder alle auto's op de bovenste foto, want het plein zelf is geen parking (gelukkig).

Die verhouding - zeg 1 parkeerplaats voor 2,5 auto - telde ik ook in de Reuzenstraat. Toen ben ik gestopt met tellen. Die van GAPA hadden dus geld kunnen scheppen als ze gewild zouden hebben, want dat doen ze regelmatig. Ook ik krijg wel eens een bon.

Ik snap dat niet iedereen op de fiets kan komen, maar aan de andere kant is dit een woonerf (definitie volgens Wikipedia: "Het woonerf is een straat of plein(tje) waarbij de nadruk zeer sterk ligt op de verblijfsfunctie: wonen, spelen, wandelen, enzovoort. (...) De filosofie hierachter is dat de auto "te gast" is in het woonerf."

Vandaag hadden we dus 50 gasten, maar er waren maar 13 stoelen voorzien. En dan komt de verblijfsfunctie enigszins in het gedrang.

4 opmerkingen:

Sarah zei

Ja het is echt niet te doen he! Bij ons in de straat ook niet.. :(

Erwin zei

Was er iets te doen deze middag? Of was het "gewoon" wildparkeren?

Hans H zei

Kerstmarkt in De Kleine Wereldburger. Maar bij en gemiddeld concert in De Roma is dat ook hoor.

Anoniem zei

Dan zou je eens 's avonds door in Vinçottestraat moeten komen kijken. Daar valt ook serieus poen te scheppen. Ik vrees dat als er nog meer autovrije pleintjes komen en dus meer parkeerplaatsen verdwijnen, het Krugerplein wel als parking wordt gebruikt. Lang leve de garages... binnen 3 jaar een topinvestering in Borgerhout.