vrijdag 20 december 2013

Terloo or not Terloo, that’s the question.Het stof rond de discussie over een naamgeving van het plein-zonder-officiële-naam, in de volksmond Terlooplein genoemd, is gaan liggen. Het districtsbestuur slikt haar teleurstelling door  en gaat over tot de orde van de dag. Zoals daar is: de nieuwe naam voor het park-zonder-officiële-naam, in de volksmond Krugerpark genoemd. Wat zou je denken van Nelson Mandelapark? En waarom niet, indertijd werd de naam Geuzenhofkens opgeofferd om de president van de VSA, Franklin Roosevelt, ook zijn plein te geven.

Maar over naar de foto. Die staat op het smoelenboek van Samenlevingsopbouw Antwerpen Stad vzw. Als bijschrift staat erbij vermeld: “Aan het graven in de geschiedenis van samenlevingsopbouw. Terlooplein in Borgerhout...” Maar ik zie geen aanknopingspunten. Is er iemand die dit kan bevestigen? Of, in het geval dat de opbouwwerkers zich zouden vergissen, weet waar we dan wel zijn aanbeland. Ik hoor het graag.

Titel = vrij naar een citaat uit Hamlet

UPDATE niet in Borgerhout dus. Antwerpen-noord, de huidige Sentensteeg tussen de Lange Scholliersstraat en de Pionierstraat.


6 opmerkingen:

Erwin zei

Ik betwijfel het ten zeerste.

Op de achtergrond is een woning met garagepoort zichtbaar en die is er nu niet... En was er toen ook niet.

lachende lin zei

Het lijkt me een foto genomen ergens in de jaren 80 gezien het haar van het meisje. Maar de plaats is moeilijk te definiëren. Terlooplein? Ik denk het niet.

Pana zei

orde van de dag, niet order

Hans H zei

:)

wilfried zei

Aangepast. Juist is juist!

Heidi Z zei

Wakker volk in Borgerhout... Er zijn enige aanpassingen gebeurd in het smoelenboek van Samenlevingsopbouw :-) https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151492537725653&set=pb.94577980652.-2207520000.1387666978.&type=3&theater