In de twintiger jaren was kinawijn een populaire drank die als versterkende wijn en als
aperitief werd aangeboden. Kinawijn is een drank die werd vervaardigd door rode wijn
enige tijd te laten trekken op gemalen kinabast. Hierdoor ontstaat een drank met een
bittere smaak, waaraan een aantal kwaliteiten werd toegeschreven, zoals
eetlustopwekkend, koortswerend en rustgevend.
enige tijd te laten trekken op gemalen kinabast. Hierdoor ontstaat een drank met een
bittere smaak, waaraan een aantal kwaliteiten werd toegeschreven, zoals
eetlustopwekkend, koortswerend en rustgevend.
Kinawijn werd dan ook niet alleen in slijterijen te koop aangeboden, maar ook
in apotheken kon men kinawijn betrekken. Kinawijn heeft een alcoholpercentage van
14% tot 16% volume procenten. Vermoedelijk is kinawijn de Nederlandse versie van
de in Frankrijk in die tijd populaire “Vin au Quinquina” zoals die ondermeer door de
franse firma Dubonnet op de markt werd gebracht.
de in Frankrijk in die tijd populaire “Vin au Quinquina” zoals die ondermeer door de
franse firma Dubonnet op de markt werd gebracht.
Indertijd o.a. te verkrijgen bij apotheek De Linde, aan de Turnhoutschebaan. Op
nummer 294 vindt u nu bakkerij Roma.
nummer 294 vindt u nu bakkerij Roma.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten