donderdag 2 januari 2014

Een enkel glaasje


In de twintiger jaren was kinawijn een populaire drank die als versterkende wijn en als
aperitief werd aangeboden. Kinawijn is een drank die werd vervaardigd door rode wijn 
enige tijd te laten trekken op gemalen kinabast. Hierdoor ontstaat een drank met een 
bittere smaak, waaraan een aantal kwaliteiten werd toegeschreven, zoals 
eetlustopwekkend, koortswerend en rustgevend. 

Kinawijn werd dan ook niet alleen in slijterijen te koop aangeboden, maar ook
in apotheken kon men kinawijn betrekken. Kinawijn heeft een alcoholpercentage van
14% tot 16% volume procenten. Vermoedelijk is kinawijn de Nederlandse versie van 
de in Frankrijk in die tijd populaire “Vin au Quinquina” zoals die ondermeer door de 
franse firma  Dubonnet op de markt werd gebracht.

Indertijd o.a. te verkrijgen bij apotheek De Linde, aan de Turnhoutschebaan. Op 
nummer 294  vindt u nu bakkerij Roma.

UPDATE de slijterij was aan de overkant van de straat

Geen opmerkingen: