zaterdag 22 maart 2014

Naked, If I Want To


Officiële definitie van dit huis: "Bleekhofstraat nr. 24. Dubbelhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen in neoclassicistische stijl, uit 1895 naar ontwerp van E. Van (den ?) Haselkamp. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, geblokte begane grond, doorlopende lijsten, lekdrempels en kordons. Panelenfries en kroonlijst op klossen en uitgelengde bewerkte consoles. Markante centrale travee met erker en bekronend balkon. Rechthoekige vensters in geriemde omlijsting. Dito deur en poort (rechts), laatstgenoemde als toegang tot aansluitend achterliggend magazijn."

Ik heb me ooit laten vertellen dat Phil Bloom hier een tijd gewoond heeft, u weet wel: die mevrouw die als eerste helemaal naakt op de Nederlandse TV verscheen (28 juli 1967). En er is ook een link met de Benidorm Bastards.

Dat is misschien interessantere info dan al dat erfgoed geneuzel.

(titel: ook 1967)

UPDATE historische televee met Phil Bloom op 1 minuut en een beetje

1 opmerking:

Marieke zei

Phil Bloom en Martin Uit den Bogaard hebben hier inderdaad jarenlang gewoond. Intussen zijn ze terug naar Amsterdam verhuisd. Het waren fijne buren. De tentoonstellingsruimte achterin was soms open en het atelier van Martin was erg de moeite. Wist je dat hij 'het geluid van de dood' bestudeerde? Heel bijzonder, wat luguber werk: hij zette electrodes op dode materie (dieren en zelfs een menselijke vinger) en in het proces van de ontbinding legt hij de trillingen vast in geluid en beeld. In de Verbeke Foundation vind je onder andere zijn werk.