woensdag 9 april 2014

De PARKING-sons
Paul Verschaeren, alias cartoonist Paulo, moet op deze blog niet meer voorgesteld worden. Door een ontmoeting in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten vernam ik dat hij meewerkt aan de digitale dorpskrant Blauwtong in Aartselaar. Ik was zo vrij om een tekening over Borgerhout te gebruiken voor deze blog. Ik liet het hem weten, nadat het stukje al gepubliceerd was. "Nog nooit gehoord van auteursrechten?" had onze hoofdredacteur nog gebromd: "eventuele gerechtskosten trek ik af van jouw eindejaarsbonus."

Maar Paul was gecharmeerd door de Krugerplein&Peperbusblog. En ook zijn vrouw Anne Senecaut kreeg nostalgische gevoelens bij het doorlezen van de bijdragen die hier ooit al verschenen. Anne is geboren en getogen in Borgerhout. Ze bezorgde prompt heel wat foto’s en informatie waardoor we een lange reeks over het bakkergeslacht Senecaut hebben kunnen maken. Op zijn beurt stuurde lezer Polle Debrouwere, de buurtreporter van ’t Vliegerke, ook een tekening van Paulo door.

Nu heeft Paul Verschaeren speciaal voor de lezers  van deze blog, u allen dus, een primeur. De lezers van Blauwtong moeten nog enkele weken wachten. Een cartoon over de actualiteit in Borgerhout, meer bepaald over het park Spoor Oost. Dus vandaag in sneak preview: drie bibberende bestuurders van de stad Antwerpen: Rob Van de velde, Koen Kennis en Bart De Wever: de PARKING-sons.  

Illustratie: Paulo

Geen opmerkingen: