dinsdag 8 april 2014

i-Bar


Wie op internet zoekt naar een i-Bar in Borgerhout leest dat er één zou moeten zijn op het Krugerplein, op nummer 24 om precies te zijn. Voor zover mijn informatie reikt zou zoiets pas in mei geopend worden. 

"Een i-Bar is gelegen in een achtergestelde en multiculturele stadswijk. Het is een  fysieke, lokale ontmoetingsplek voor jong en oud, waar mensen kunnen samenkomen  met ideeën voor een betere buurt en leefomgeving. Een i-Bar is een soort insaka of  baraza in het digitale tijdperk en biedt lokale toegang tot globale middelen en  instrumenten. De eerste i-Bar opent z’n deuren in mei 2014 in Borgerhout, een  Antwerpse stadswijk die bekend staat om z’n grote toestroom van migranten."

Ik kan me er nog niet zo veel bij voorstellen, maar dat zal nog wel komen. Wat me wel een beetje stoort is dat we nog altijd een achtergestelde wijk zouden zijn. Volgens mij zijn we juist heel erg hip.

UPDATE berichtje van de initiatiefnemer. Dat 'achtergesteld' was misschien een beetje een ongelukkige woordkeuze:

Dag Hans,

Ik zag je berichtje i.v.m. i-Bar en de reacties. Na jaren wonen en werken in het buitenland zijn we hier in Borgerhout komen wonen. We willen graag ons steentje bijdragen en hopen via digitale sociale innovatie "de tofste straten van Borgerhout" nog toffer te maken. Iedereen welkom op onze eerste activiteit op 15 mei, het Peace Innovation Lab. 

Ciao,
Bart

2 opmerkingen:

ingrid goetschalckx zei

Achtergesteld, achtergesteld, toen ik hen voor 't eerst zag, ik dat,dat ze achtergesteld waren....

Buurvrouw zei

Ik hou ook niet van de toon van dat artikel. Achtergesteld? Toe maar! Ze zijn hier duidelijk nog niet geweest. We zijn een VOORBEELD verdorie voor de rest van 't stad (en met uitbreiding: de wereld).