woensdag 16 april 2014

Jin de sjakosj




De scouts van den 30ste Prins Boudewijn, den 18de Corneel Mayné, de 5-19 Sint Lutgardis – Maria Mediatrix, de 40ste Antwerpen-Noord, allen uit Borgerhout, en de 4de Sint Jan Berchmans uit Antwerpen hebben de handen in elkaar geslagen. Onder de naam 83ste Sint Priscilla organiseren zij gezamenlijk de tak voor de 17-18 jarigen. In scoutsjargon de Jins genaamd. Jin staat voor Jij en Ik een Noodzaak (onthouden, dit kan altijd van pas komen in een kwis!).

Jins: het is een leeftijd waarin jongeren klaar staan om het grote leven in te duiken. De middelbare studies worden afgerond. Tijd om keuzes te maken: werk of studies? Tijd om vragen te stellen: wat is mijn plaats in de samenleving? Hoe kijk ik tegen het leven aan? Het is het laatste jaar als lid. Voor wie over zal stappen naar de leidingsploeg is het tevens een voorbereidingsjaar. (Uit: "Baden Powell... trouw!)

De Jinsploeg heeft dit jaar als thema “Jin de sjakosj” gekozen. Het drukt een gevoel van verbondenheid uit en is uiteraard ook een leuke woordspeling. 

Noot (enkel voor onze hoofdredacteur, afkomstig uit het verre Nederland): In de sjakosj = in de sacoche (Frans) = in de handtas = het is in orde. Heb je hem, baas? Guitig volkje, die Vlamingen, niet?

Geen opmerkingen: