dinsdag 1 april 2014

Op de schop bis


De werken aan de Gitschotellei zijn aardig opgeschoten. Momenteel gaat het kruispunt met Vosstraat en Cruyslei op de schop. Aan de aansluiting met de Vosstraat komen verkeerslichten. Er ook nog eens lichten aan de Cruyslei. Verder worden een nieuw fietspad en nieuwe tramperrons aangelegd. En ook nieuwe tramsporen. Dat er voor deze ingreep een aantal bomen tegen de vlakte werd gelegd, is “collateral damage” of nevenschade van de vooruitgang. En daarbij, nu we dank zij de infoborden aan het ecohuis weten dat de lucht in Borgerhout nog niet zo slecht is, kijken we niet op een boom meer of minder.

Hopelijk worden de nieuwe verkeerslichten afgestemd met de lichten aan het kruispunt Drakenhoflaan – Boekenberglei. Zoniet kunnen de bewoners van Victor De Langhestraat, Joris Libertstraat, Luchtvaartstraat en Joris Helleputtestraat de Gitschotellei niet meer oversteken. Dan verwordt deze morzel grond tot een enclave zoals Baarle Hertog of Kaliningrad. Goddank hebben de mensen daar nog het vliegveld waar in geval van nood een luchtbrug kan ingesteld worden. Zoals de Berlijnse luchtbrug in 1948.

Ondertussen zijn op de Gitschotellei bomen geplant. Je weet nog dat de linden plaats moesten maken voor een fietspad. Tussen fietspad en trambaan zouden er essen aangeplant worden. Blijken de essen massaal aangetast te worden door een schimmel. Dus zouden er elsen komen. Wat er daarmee verkeerd liep, weet ik niet. Maar er werden uiteindelijk platanen geplant. Nu ja, wie ooit in Saint-Rémy de Provence  is geweest, weet dat deze bomen best imposant kunnen zijn. Je moet ze dan wel de kans geven om groot te worden.

Geen opmerkingen: