maandag 28 april 2014

Run rhino run





De ‘Antwerp 10 miles’ is een hoogtepunt voor lopend Borgerhout. Alle inspanningen om uit de luie zetel te komen en om, zelfs in weer en wind, rondjes te gaan malen worden dan geconsacreerd tot de prestatie van het jaar. Borgerhout kent veel lopers, heel veel lopers. Soms haalt er al eens de ene of de andere deze blog. En zelfs onze eigen hoofdredacteur loopt ook wel wat, al zijn dat vooral kroegenlopen. 

Dezelfde dag van de 10 mijlen wordt er ook een marathon gelopen. Het deelnemersveld is daarvoor iets minder dens. Maar de marathon gaat wel doorheen Borgerhout. Bovenstaande foto is genomen in de Lanteernhofstraat. Het is de kop van de marathon: Moses Mwarur, James Emuria (beiden uit Kenia) en Jesse Stroobants (België). De sporters hebben dan ongeveer 28 km op de teller en moeten er nog 14 afleggen. Zoals ze hier voorbij lopen, zullen ze ook aankomen. Eerste vrouw was Trui Depondt.

Rest de vraag of in het nieuwe mobiliteitsplan van de stad Antwerpen joggers nog zomaar door om het even welke straat zullen mogen lopen.

Titel = lied en naam van een campagne 

Geen opmerkingen: