zondag 21 juli 2013

Senecaut 1


Enige tijd terug bracht ik hier het relaas van een ontmoeting met Paul Verschaeren, ook gekend als cartoonist Paulo, en medewerker aan de satirische dorpskrant van Aartselaar: Blauwtong. Zowel Paul als zijn vrouw Anne bleken gecharmeerd te zijn door deze blog.  Bovendien had Anne haar jonge jaren op de Turnhoutsebaan gewoond. Haar ouders baatten namelijk bakkerij Senecaut uit. Op een zondagochtend vroeg moeder Verschaeren aan zoon Paul om bij de bakker pistolets te gaan halen. Ze voegde er achteloos aan toe: “en kies voor je zelf maar iets lekkers uit.”

Maar terug ter zake. Bakkerij Senecaut was gevestigd op de Turnhoutsebaan 211. Daar is nu de Turkse bakker Sonbola. Daarvoor was daar bakkerij Bonnaers. En nog verder in de tijd was er bakkerij Senecaut. Anne en Paul hebben een aantal prachtige foto’s doorgestuurd. Die zullen in de loop van de volgende weken op deze blog verschijnen.

De 1ste foto (van Anne Senecaut) is bakkerij Senecaut, de 2de is bakkerij Sonbola, de 3de huis nr. 211 op de Turnhoutsebaan.

Geen opmerkingen: