zaterdag 21 juni 2014

BorgerRio 2014: uitnodiging




Vandaag vindt BorgerRio plaats. Dit jaar wordt extra ingezoomd op '50 jaar Migratie' en het 'WK voetbal in Brazilië'.



Vanaf 11 uur kan iedereen winkelen in de Boulevard Bazar op de Turnhoutsebaan, met producten uit heel de wereld. Na de middag zijn er optredens op de verschillende BorgerRio Podia, met reggae, roots, ska en cumbia. Rachid Kasmi (raï en chaabi) geeft een optreden.



Bezoekers kunnen op het Moorkensplein hun voetbalkwaliteiten testen in het ronddraaiend doel, op de elektronische voetbalmuur of tijdens het pannatornooi van Kras Sport. Ze kunnen ook Fifa14 gaming spelen op groot scherm of supporteren tijdens de live-uitzending van Argentinië-Iran en Duitsland-Ghana.  



In de Speelstad voor kinderen is er keuze tussen een springkasteel, een velcrowall, een speelbus met ballenbad, kruiptunnels, de Sirkmobiel om te leren jongleren of eenwieleren, de Kwibus, een trampoline, sumopakken en Circo Cirkanto met een clown en een prettig gestoorde straatacrobaat.



Maar het hoogtepunt van BorgerRio is toch wel de BorgerRio Parade. Dit is een optocht van lokaal en internationaal talent. Winkeliersvereniging BOHO 2140 en Murga presenteren een exotische stoet met meer dan 300 artiesten, dansers en danseressen uit alle werelddelen. De parade trekt van 15 tot 18 uur over de Turnhoutsebaan.



Enfin, alles staat klaar, zelfs de vuilnisbakken. Nu is het enkel wachten op uw komst.

Geen opmerkingen: