dinsdag 24 juni 2014

Ik? Flik? Bangelijk!



De politie van Antwerpen doet een charmeoffensief naar de holebigemeenschap. De agenten worden opgeroepen om in uniform mee op te stappen in de Antwerp Pride Parade. Maar dat is nog niet alles. De politie heeft sinds kort haar naam aangepast en biedt alzo een bijkomende ‘opening’ naar de anders geaarde medemens: Olitie. Een H er voor hoeft niet, want die wordt in Antwerpen toch niet uitgesproken. En daarmee zijn er weeral wat kosten uitgespaard. Een armlastige stad moet tenslotte op de kleintjes letten. 

Het initiatief geeft voor de dienaren van de wet zelf ook nieuwe perspectieven, nu de parking Deurne Huizekens, waar meer dan enkel auto's werd geparkeerd, tot een speeltuin voor kinderen werd vertimmerd. De Antwerpse loketbediende die zich zou aanbieden in regenboog T-shirt zal echter van een kale reis thuis komen. Daarover heeft onze burgervader niks gezegd. En dat is misschien niet zo verwonderlijk. Want als onze bediende zich in een spannend regenboog T-shirtje achter zijn loket zou installeren, staan morgen de moslima’s er met hun hoofddoek ook. En laat ons elkaar geen 'Mietje' noemen, tenslotte was het daar om te doen. Hoofddoeken, keppeltjes en kruisjes passen nu eenmaal niet in een geciviliseerde en tolerante stad als Antwerpen.


Titel = vroegere wervingscampagne

1 opmerking:

Miguel zei

Daar ben je toch een beetje verkeerd hoor. Over keppeltjes en kruisjes werden er nooit problemen gemaakt, die zijn er ook maar als "camouflage" bij betrokken geweest, om de hoofddoeken, die na 2 generaties allochtone meisjes zonder, plots massaal opduiken, niet bij naam te moeten noemen.