donderdag 5 juni 2014

O mijne blauwe geschelpte: rectificatie


Op 14 mei publiceerde we hier een foto uit de jaren ‘30 van café ‘Blauwen duiver’ (onderste foto). Op de foto stond de vader en de overgrootvader van Eddy Crocaerts. Eddy vermoedde dat het café in het huidige pand nr 2 gevestigd was. Maar lezer Miguel, alert als altijd, kwam met een andere hypothese. Volgens hem was het café gevestigd in nr 8. De sporen van de zonnetent die nog steeds zichtbaar zijn bevestigden zijn theorie.

Daarop toog Eddy zich onmiddellijk ter plekke voor een onderzoek in situ. Hij stuurde ons zijn bevindingen: Ik ben nogmaals terug naar de Herentalsebaan 2 geweest, en moet de persoon van de reactie erop gelijk geven. De Blauwen Duiver bevond zich op nr.8. Alle bevestigingsgaten van de zonne-of regentent zijn nog zichtbaar. Ge kunt zien dat er aan de arduin gewerkt is en het trapje in het midden is verplaatst naar rechts,waar vroeger het raam was.

Vorige week had ik een toevallig gesprek met een oudere vrouw die op die locatie nog een café met de naam  'het Roodkapje' had geweten."

Foto's: Eddy Crocaerts

Geen opmerkingen: